Servicii psihologice > Psihoterapie de cupluservicii-psihologice-psihoterapia-de-cuplu.jpgPsihoterapia de cuplu este o metoda prin care se intervine asupra dificultatilor cu care se confrunta un cuplu. Prin acest tip de terapie se urmareste armonizarea relatiei, cei doi parteneri de cuplu colaborand in gasirea de solutii si rezolvari functionale.
 
Deseori, deteriorarea relatiei se intampla din cauza lipsei de comunicare sau pentru ca cei doi isi aduc bagajul de pattern-uri de gandire si nu sunt dispusi de a restructura ceea ce nu se mai potriveste sau nu-si are locul in cuplu.
 
O componenta de baza in pastrarea unei relatii de cuplu functionale este respectul de sine. Prin construirea sau consolidarea acestei componente fiecare partener va reusi sa-si urmareasca propriul interes, sa-l comunice si sa se simta bine cu decizia luata. 
 
Psihoterapeutul care ghideaza acest proces are rolul de a facilita identificarea interesului personal si al celui de cuplu, de a-i invata pe cei doi sa-si comunice asertiv dorintele si de a nu se invinui unul pe celalalt pentru propriile comportamente.
 
Relatia de cuplu functionala arata ca un dans in doi in care fiecare dansator este atent la propriile miscari dar si la cele ale partenerului si prin gesturi intelese doar de ei isi comunica directia in care se vor misca pe ringul de dans.


Logo Sitemap
Logo DespreSuflet Psihologie

Powered by SC REFRAMING SRL
Copyright 2023 Psiholog in Bucuresti Gabriela Diaconescu.
Toate drepturile asupra site-ului www.psiholog-in-bucuresti.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.psiholog-in-bucuresti.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.