Evenimente psi > WorkshopStii sa asculti? 
 
Ascultarea activa este un workshop care se adreseaza tuturor persoanelor care doresc sa-si dezvolte abilitatile de comunicare.
 
Cu totii ne dorim sa fim ascultati atunci cand incercam sa transmitem un mesaj, mai ales daca acesta este foarte important pentru noi. Insa, nu intotdeauna primim ceea ce am vrea, atentie. Insa, la fel de posibil este si reversul medaliei. Adica, sa ne lasam furati de ganduri in timp ce altcineva incearca sa poarte o conversatie cu noi.
 
Aceasta scurtcircuitare a comunicarii poate da nastere la conflicte, pentru ca deseori este interpretata fie ca o lipsa de respect (mai ales in relatiile ierarhice), fie ca o lipsa a iubirii, daca cei doi interlocutori sunt parteneri de cuplu. 
 
Ascultarea activa presupune a auzi si a intelege corect mesajul transmis de vorbitor. Pe parcursul acestui workshop, participantii vor fi antrenati in parcurgerea unor exercitii prin care vor invata:
- sa se focalizeze pe ceea ce transmite  vorbitorul;
- sa reformuleze;
- sa puna intrebari in legatura cu subiectul discutiei.
 
Ascultarea activa este o abilitate care poate fi dezvoltata prin training si exercitiu, conducand spre o mai buna relationare la nivel interpersonal. 
 
Pana la intalnirea noastra te invit sa reflectezi asupra urmatoarelor aspecte:
- de cate ori in timpul unei discutii ai fost mai mult concentrat pe faptul ca tu ai dreptate, incercand sa-i demonstrezi asta si interlocutorului, fara a-i permite sa-si exprime punctul de vedere;
- de cate ori ai optat in timpul unei discutii pentru o pozitie defensiva in locul uneia in care sa lamuresti lucrurile si sa adopti o strategie constructiva;
- de cate ori ti-ai spus ca celalat incearca sa te manipuleze, desi nu aveai argumente care sa sustina acesta afirmatie;
- de cate ori ai simtit nevoia sa dai sfaturi, desi celalalt dorea sa fie doar ascultat.
 
Prin corectarea acestor aspecte vei obtine: mai multi prieteni, sefi care te apreciaza, o familie dornica sa-ti impartaseasca despre evenimentele din timpul zilei.
 
Grupul se va organiza de fiecare data cand va exista un numar minim de 6 persoane interesate de a participa. Timpul alocat discutiilor este de 3 ore.
Pentru a afla detaliile despre inscriere, trimite-mi un e-mail (vezi contact) cu datele tale - nume si prenume, nr. de telefon, adresa de mail. 


Logo Sitemap
Logo DespreSuflet Psihologie

Powered by SC REFRAMING SRL
Copyright 2023 Psiholog in Bucuresti Gabriela Diaconescu.
Toate drepturile asupra site-ului www.psiholog-in-bucuresti.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.psiholog-in-bucuresti.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.