Articole psiPsiholog in Bucuresti Articole Psi De foarte multe ori evitam sa rezolvam unele probleme, care ne produc totusi un disconfort destul de mare, pentru ca ne temem de eticheta pe care o vom primi din partea celor din jur. Si, atunci, alegem sa purtam povara  lor si sa performam mult sub capacitatea reala.
 
Totusi, recunoasterea unor simptome ca apartinand unor tulburari psihice care necesita interventia unui psihoterapeut, sau identificarea unor comportamente disfunctionale care pot fi modificate prin terapie ne vor da posibilitatea sa luam decizia corecta in privinta abordarii acestora. Asa vom oferi mai multa calitate vietii noastre.
 
Psihoterapia presupune aplicare sistematica a unor mijloace psihologice: tehnici, metode, strategii, cu scopul de a se obtine schimbarea unui comportament in sens adaptativ pentru un individ. Convingerea de la care se pleaca este ca fiecare persoana are resursele necesare pentru a determina o schimbare pozitiva daca invata sa perceapa si sa evalueze realitatea, adecvat necesitatilor de adaptare bio-psiho-sociala.
 
Frecvent, teama de necunoscut naste rezistenta la schimbare. Insa, cu cat vom cunoaste mai bine detaliile problemei care ne perturba, cu atat mai usor ne vom implica in rezolvarea acesteia.
 
Astfel, o documentare prealabila poate aduce lamuriri despre procesul terapeutic in: depresie, anxietate, atac de panica, fobii, tulburari de comportament alimentar, tulburari de adaptare, tulburarea obsesiv-compulsiva, stres posttraumatic, dependenta de o substanta, tulburarile de personalitate etc.
 
CITESTE SI...
 


Logo Sitemap
Logo DespreSuflet Psihologie

Powered by SC REFRAMING SRL
Copyright 2023 Psiholog in Bucuresti Gabriela Diaconescu.
Toate drepturile asupra site-ului www.psiholog-in-bucuresti.ro apartin SC REFRAMING SRL.
Reproducerea integrala sau partiala a textelor din orice pagina a site-ului www.psiholog-in-bucuresti.ro
este posibila numai cu acordul prealabil scris al SC REFRAMING SRL.
Pirateria intelectuala se pedepseste conform legii.